Nedbidte negle - gode råd til at stoppe

Anden nyttig viden
Nedbidte negle - gode råd til at stoppe - Nailster Denmark

Vi kender alle til den forfærdelige vane af at bide negle – hvad enten vi selv har oplevet det, gøre det selv eller kender til en der gør. Det at bide negle er en ufattelig dårlig vane, da den for det første er svær at komme af med igen, men også fordi det gør ondt og ser mindre pænt ud. Det kan for mange være svært at bryde med den dårlige vane, men det er altså en nødvendighed for at få stærke, holdbare og ikke mindst pæne negle. I dette blogindlæg vil vi forsøge at diskutere hvad nedbidte negle egentlig er, hvordan vanen opstår og hvad man kan gøre for at slippe af med den.

 

Inden vi giver dig information omkring nedbidte negle og kommer med bud på, hvordan lige præcis du slipper dig af med den dårlige vane, vil vi gøre dig opmærksom på, at det er blot er ud fra vores egen erfaring og ekspertise. Vi håber, du har lyst til at gøre dig klogere på nedbidte negle sammen med os.

 

Hvorfor bider man negle?

Det at bide negle er en svær vane at vænne sig af med. Neglebidning begynder som reelt i barndommen, og det er derfor helt fra barnsben at man bider i negle. Det er også derfor at vanen oftest er svær at bryde, da man i realiteten har gjort det i alt den tid man kan huske. Nogen eksperter mener endda at neglebidning er arveligt, eller er en vane man tager til sig fordi man spejler sig i sine kammerater, forældre eller andre. Som negle bider kender du sikkert til, at intensiteten øges i stressede situationer, når man føler sig usikker, kedsomhed eller når man vil koncentrere sig. Vanen betegnes oftest som værende ubevidst, hvilket vil sige at du oftest gøre det uden at tænke over det. Det kan være utrolig frustrerende, når vaner er ubevidste, da mange oplever at det er endnu sværere at stoppe – specielt når du gør det som respons til stressede situationer eller lignende.

 

Vidste du at neglebidning kan skade dine naturnegle permanent? Ja, det er desværre sandt. Hvis du fortsætter med at bide negle eller har gjort det igennem mange år, kan det være utrolig svært for dine naturnegle at blive stærke. Vi har erfaret, at de som er stoppet med at bide negle har en tendens til at få naturnegle, der er bløde, svage og knækker nemt. Det er derfor en utrolig lang proces at få de stærke negle man drømmer om. Derudover kan det gå hen og direkte skade din hud. Når man bider negle kan huden være meget øm og irriteret, og det kan være så slemt, at man hyppigt for betændelse eller infektioner i neglebåndsområdet. Din hud og dit væv er derfor ekstrem sårbare og mere modtagelig overfor bakterier og infektioner. Dette skyldes ofte fordi din negle kommer i kontakt med din mund, og du kan derfor opleve infektioner og betændelse på både hænder og i munden.

 

Hvordan stopper man neglebidning?

Du føler sikkert at det er en evig kamp at bryde med den dårlige vane, og du har måske endda forsøgt adskillige metoder til at stoppe vanen. Vi håber, vi kan komme med nye og kreative inputs, ideer og råd til, hvad du kan gøre for at undgå nedbidte negle – men husk det er en individuel kamp. Vi har fuld forståelse for, det kan være frustrerende og hårdt at finde netop den metode, der passer til dig, men det er så individuelt, hvilke metoder der er effektive på dig. Der er ikke en metode, der er bedre end andre, så prøv dig endelig frem og giv ikke op.

 

Skab flotte negle med Gel Polish eller Akryl Gel

Vidste du, at en ekstrem effektiv metode mod nedbidte negle er at kreere flotte negle med vores Gel Polish farver og Akryl Gels? Du behøver derfor ikke længere at skjule dine nedbidte negle eller være flov over dem. Grunden til at netop Gel Polish samt Akryl Gels er effektive metoder skyldes den tykke konsistens, som gør det nærmest umuligt for dig at bide i. Du kan derfor sagtens udsmykke dine negle med flotte farver, selvom dine negle vil være korte til at starte med. Vi garanterer, du bliver overrasket over, hvor hurtigt dine negle vokser ud og bliver lange og flotte! Grundet den tykke konsistens i vores Gel Polish og Akryl Gels bliver dine negle forstærket. Du kan derfor sige farvel til svage, bløde og flossede negle for good. Er du i tvivl om, hvordan du påfører vores produkter kan du læse dem her: Sådan påfører du Gel Polish og Hvordan laver man akryl negle?

 

Hvis dine negle er ekstrem bløde og svage, vil vi anbefale dig at bruge vores Builder Gels. Vores Builder Gels fungerer som negleforstærker og styrker dine negle op til 30 gange. Builder Gel fungerer på samme måde som vores Gel Polish, men har en endnu stærkere og tykkere konsistens. Vi har hele syv forskellige og smukke nuancer, og du kan derfor påføre vores Builder Gels alene på neglen. Men hvis du nu er faldet pladask for en af vores mange Gel Polish, kan du påføre farven bagefter. Der er derfor fri leg! Da Builder Gels er tykke af konsistens, er det ekstra vigtigt at påføre et tynd og jævnt lag. Det kan være en god ide at påføre få fingrer ad gangen, så man undgår at produktet rykker sig, inden det bliver hærdet. Builder Gel er derfor ideel til dig, som oplever svage negle, der tenderer til at knække. Du kan læse mere om vores Builder Gel samt andre fordele ved gelen her.

 

Ha’ altid din neglefil lige ved hånden

Måske har du lagt mærke til det, men oftest bider man negle eller har trangen til det, fordi en negl flosser. En flossede negl kan være utrolig svær at abstrahere fra, og man kan nærmest ikke tænke på andet end det. Det er så nemt at ty til at bide det flossede stykke af, men det er desværre en stor synder til, hvordan vanen opstår eller forøges. Det er derfor en rigtig god ide at have din neglefil med dig i tasken. På den måde er det nemt for dig at tage filen frem og file neglen pænt til, hvis du skal være så uheldig at have en flossede negl. Hvis du ønsker at vide mere om flossede negle, kan du læse vores blogindlæg her.   

 

Forkæl og plej dine negle

Dine negle er udsat for et traume og er derfor ekstra sårbare. Det er derfor utrolig vigtigt, at du husker at pleje dine negle dagligt. Vi anbefaler, at du bruger vores fantastiske håndcreme til at fugte din hud og lindre irritation. Cremen er ideel til at beskytte din hud, give den fugt, undgå tørre pletter og ru overflade. Vores håndcreme skal ikke skylles af men derimod gnides på huden til den er opløst. Derudover vil dine hænder takke dig ekstra meget for at bruge vores cuticle oil. Vores olie er både fugtgivende og isolerende, og den plejer dine negle i dybden. Formålet med at bruge vores olie er at styrke neglebåndene og dermed gøre dem sunde og flotte. Vi anbefaler at gøre dette 2-3 gange dagligt.      

 

Udskift din vane

Vi oplever, at det hjælper utrolig meget, hvis du har et alternativ til din dårlige vane. Det er et genialt trick til at give dine negle den nødvendige ro, men at du samtidig udløser den ubevidste trang gennem noget andet. Det er forskelligt, hvad folk oplever der hjælper men gode bud kunne være en stressbold, en kuglepen, en mønt eller noget lignende. Det vigtigste er bare, at dit alternativ kan passe til din hånd, så hænderne aktiveres, når trangen opstår. Det er derudover en rigtig god ide, at overveje hvilke situationer, du bider negle i, så du kan sørge for at have din ting med dig i de givne situationer. Det kan være du oftest bider negle, når du har lagt dig godt til rette under dynen i sofaen til en film, eller når du har et langtrukket arbejdsmøde. Tænk gerne ekstra meget over disse situationer, så du hjælper dig bedst og hurtigst af med vanen.