Hvad er forskellen på gellak og akryl?

Vil du også gerne have lange, smukke og stærke negle hver dag? Det forstår vi godt. Desværre er det ikke lige let for alle at opnå den slags negle. Hvis du også er en af dem, som har problemer med tynde negle, der ofte flækker og knækker, har du måske overvejet at få lavet kunstige negle.

Kunstige negle er blevet mere moderne end nogensinde før, og derfor vælger mange kvinder at få lavet kunstige negle for at opnå et feminint look og styrke neglene. Men hvad er kunstige negle egentlig? Og hvad er forskellen på akryl og gele negle? Det svarer vi på i indlægget herunder, hvor du bliver meget klogere på fordelene, ulemperne og forskel på akryl og gele negle. 

Coffin/Ballerina Clear Tipper (120 stk) | Nailster Denmark

Hvad er kunstige negle?

Kunstige negle er lige netop det; en kunstig negl, som sættes oven på ens egen negl for at styrke eller forlænge den. Derfor bliver kunstige negle ofte også kaldt for negleextensions, fordi den kunstige negl kan fungerer som en forlængelse af din naturlige negl via en såkaldt tip. Hvordan den kunstige negl fungerer, afhænger af typen, du vælger. Der findes nemlig flere forskellige slags kunstige negle. De mest populære typer i dag er akryl.   

Hvilken type af kunstig negl, der passer bedst til dig, afhænger både af, hvad dine ønsker er for neglene, men også af hvilken form dine negle har. Herunder tager vi dig igennem en grundig gennemgang af de to typer af negle, og hvad der adskiller dem. 

Rubber Base Timeless · 419 | Nailster Denmark

Hvorfor få lavet kunstige negle?

I en travl hverdag bliver dine negle udsat for lidt af hvert. Alt fra opvask til træning, tastaturarbejde, havearbejde og vejrforhold slider naturligt på neglene. Derfor oplever mange, at deres negle i tide og utide bliver tørre at se på og måske ligefrem flosser og knækker. Mange kvinder er kede af, at deres negle får dette kedelige og slidte look. Derfor vælger de at gøre noget ved det, enten ved jævnligt at lægge neglelak eller få lavet kunstige negle. 

Du kan komme rigtig langt med dine negles udseende med en helt almindelige neglelak, men desværre holde de sjældent særligt længe. At lægge en neglelak, som holder bare nogenlunde, er desuden en langvarig proces, som de færreste har tid til hver eneste uge. Med kunstige negle har du den perfekte løsning. Du får flotte og stærke negle, som samtidig holder meget længere tid. Mange vælger at få lavet deres kunstige negle hos en negletekniker, men det kan godt gå hen at blive en dyr fornøjelse. Heldigvis findes der også muligheden for at lave stærke og smukke negle hjemme i din egen stue. 

Vil du gerne vide, hvor let det faktisk er at få smukke negle med gellak derhjemme? Så læs vores grundige anvendelsesguide til gellak her.

Hvad er gellak?

Hvis du vil have smukke negle uden at tømme din pengepung, er gellak muligvis løsningen for dig. Gellak, også kaldet en gelpolish, foregår således, at en gele-neglelak lægges oven på din egen negl for at forstærke denne og give neglene en flot finish. Hvor almindelig neglelak ofte flosser, flækker eller ligefrem falder af i flager efter kun få dage, holder en gellak i op til flere uger. Derudover giver den styrke til dine negle, hvorfor de fleste oplever, at deres negle også føles stærkere og ikke flækker i samme grad som ved brug af en almindelig neglelak. 


En gellak fra Nailster er en neglelak blandet op med gele. Det betyder, at holdbarheden og slidstyrken i vores gellak er langt bedre, end det er tilfældet med din almindelige neglelak. Derfor skal vores gellak dog heller ikke bare lufttørre, som en almindelig neglelak skal. Derimod skal den hærdes ved hjælp af en UV- eller LED-lampe. Ønsker du at gå i gang med gellak, bør du derfor starte med at investere i en lampe til hærdelse af gellak. Du kan også se vores forskellige startkits, der indeholder alt, hvad du skal bruge for at komme i gang. 


Når du har investeret i de nødvendige produkter for at kunne lave gellak, inklusive en lampe, vil du opleve den helt store fordel, at din gellak er tør, så snart neglene har været under lyset. På den måde risikerer du ikke at lave hakker eller mærker i din lak, fordi du er kommet til at røre ved noget, før neglelakken er helt tør. I stedet kan du med det samme komme videre med dagens gøremål, fordi din gellak hurtigt er helt tør. 


Bliver du træt af den farve, du har valgt til neglene, eller er de bare vokset så meget, at tiden er kommet til at fjerne din gellak, er det heldigvis heller ikke svært. Det eneste du skal gøre er at pakke dine negle ind i fnugfri wipes, som er vædet med neglelakfjerner. Herefter sætter du negleklips på, og lader det virke i omkring 15 minutter, hvorefter neglelakken vil være opløst og let at fjerne. 

 

Fordele ved gellak

- Styrker dine negle 

- Holder i op til 3 uger uden ridser eller afskalning 

- Let og enkelt at påføre i dit eget hjem

- Et billigt alternativ til dyre salonbehandlinger 

- Nemt at fjerne selv uden at skade dine negle.

Hvad er akryl?

Akryl er en masse, som smøres på din negl og herefter gør neglen op til 8 gange stærkere end din naturlige negl. Det gælder selv, hvis du får et meget tyndt lag på. Derfor har akrylnegle i mange år været et populært valg for dem, som ønsker en utroligt holdbar kunstig negl. Fordi en akrylnegl er så stærk, kan den dog også være svær at fjerne igen. Det kan gøres derhjemme med en god mængde acetone, som opløser akrylen, men de fleste vælger at få det gjort hos en professionel negletekniker for at undgå unødig skade på neglen. Netop fordi en akrylnegl ofte skal både påføres, fjernes eller fyldes hos en professionel negletekniker, er det som regel et dyrere valg end gellak.

Akrylnegle er som sagt en behandling, som oftest også udføres af en professionel negletekniker. For at lave massen til neglen skal man nemlig blande et særligt pulver med en særlig væske, som derefter smøres ud på neglen, hvorefter man kan danne neglens form. Sådan en proces er desværre ikke helt så let, som det måske lyder, og kræver masser af øvelse før det mestres. Netop derfor vil det være en fordel at få denne type negle lavet hos negleteknikeren. Fordi akrylnegle er en metode, hvor man kan skabe og forme neglen, er det også muligt at forlænge neglen, hvis du ikke synes dine negle er lange nok. Det giver dig desuden muligheden for selv at vælge, om du er til runde, firkantede eller spidse negle.  

Noget af det, som du skal være opmærksom på ved en akrylnegl, er den lange tørretid. En akrylnegl begynder nemlig at hærde, så snart den bliver lagt på neglen. Det betyder både, at det kræver en del øvelse at arbejde med neglens form, fordi massen lige så stille hærder, imens du arbejder med den. Det betyder også, at neglene ikke skal udsætte for UV-lys for at hærde. Det kan tage helt op til 24 timer før neglen er helt hærdet, og det betyder, at du skal passe på ikke at udsætte dem for alt for meget det første døgn. Når først neglene er helt hærdede, har de dog en utrolig holdbarhed, og du behøver som regel først gøre noget ved dem, når dine negle er vokset så langt ud, at akrylneglen skal tages af, skiftes eller fyldes op. 

Fordele ved akryl

- Lang holdbarhed og stærke negle
- Mulighed for at ”forme” og forlænge neglen efter eget ønske
- Kan fjernes med acetone.

Forskel på akryl og gele negle 

  • Gellak

    349-799 kr. for at fuldt startkit, der holder til mange gange gellak.

    Holder i op til 3 uger.

    Let af tage på og af. Det giver mulighed for let at skifte neglelak, så du ikke skal have den samme farve på hele tiden.

    Med et Nailster-startkit er det super let at lære at lave dine egne smukke gellak negle.

    Gellak er super enkelt at tage af igen med Nailsters fnugfri wipes vædet med neglelakfjerner.

  • Akryl

    700-900 kr. for første gang. Herefter 300-500 kr. for påfyldning.

    Holder i ca. 4-5 uger

    En akrylnegl giver mulighed for forlængelse af neglen. Derudover kan negleteknikken som regel tilbyde mange farver og mønstre på neglen.

    Det anbefales, at du får lavet dine akrylnegle hos en professionel negletekniker for optimalt resultat.

    Akrylnegle kan tages af med acetone. Det anbefales dog, at de tages af hos en negletekniker for at passe bedst på naturneglen.