Fileteknikker

Der findes forskellige fileteknikker inden for neglepleje, som bruges til at forme og jævne neglepladen. Valg af den rette fileteknik afhænger af den ønskede negleform, negletype og personlige præferencer

Der findes mange forskellige måder at file sin ønskede form på, og der findes ligeså mange forskellige forme. De klassiske negleforme er Square, Ballarina, Stilletto, Almond, og Round.

For at undgå at skade neglen under filning er der nogle vigtige ting man skal huske.

Vælg den rigtige fil: Brug en neglefil af god kvalitet, der er egnet til formålet. Her anbefaler vi at benytte en Nailster Neglefil eller en Nailster Glasfil, da disse er mere skånsomme end f.eks. en metalfil

Fil i samme retning: Fil altid i en retning, helst fra ydersiden af ​​neglen mod midten. Undgå at file frem og tilbage, da dette kan skabe spaltninger og svække neglene.

Undgå overfilning: Undgå at file neglene for ofte eller for hårdt, da dette kan føre til svage og skrøbelige negle over tid. Her anbefaler vi at du ikke bruger et lavere grit end 220 ovenpå naturneglen.

Negleforme

Der er forskellige teknikker til hvordan man skal file forskellige negleforme. Vær opmærksom på at file din negleform inden du mattere din negleplade. 

Square
For at opnå en mere firkantet form er det vigtigt at du under filning af siderne holder din neglefil helt lige. Efter at have filet siderne til skal du file neglen lige på ude i spidsen, her er det vigtigt at holde filen lige for at opnå et pænt resultat. Du kan med fordel forsigtigt afrunde kanterne i en lige linje, for ikke at have så skarpe kanter.

Almond
Fil fra siden af neglen mod midten for at skabe en spids ende. Fil forsigtigt spidsen i en buede bevægelse for at skabe en mere rund spids. Det er nødvendigt at vurdere formen fra flere vinkler, for at sikre sig at man opnår et ensartet resultat.

Stiletto
Hold filen i en skrå vinkel og fil neglen fra siden og ind mod midten i en skarp spids. Her er det vigtigt at file hver side lige grundigt. Vurder formen fra flere vinkler for et mere ensartet look.

Ballarina
Denne files på samme måde som en stiletto. Hold filen i en skrå vinkel og fil neglen fra siden og ind mod midten i en skarp spids og rund derefter kanterne forsigtigt for at skabe en aflang og spids form. Afslut herefter med at file på spidsen af neglen for at skabe en lige kant.

Round
Fil neglen i en skrå vinkel fra siden af neglen mod midten, når du nærmer dig midten skal du file rundt i en buede bevægelse sådan at du et rundt look på dine negle.