Nyt EU regulativ omkring plastik glitter fra d. 15. Oktober 2023Løst glitter:

Det er forbudt at importere løs glitter til EU fra d. 15. oktober (Mindre end 5mm), men fra EUs side har man givet en udfasning-periode, og derfor sælger vi ud af vores nuværende varelager, og derefter vil vi ikke få mere ind med brug af plastik, men vil derimod prøve at få silikonebaseret løst glitter, som ikke har samme miljørisiko som ren plastik-baseret.

Glitter i vores Gel Polish:

Da dette er et glitter blandet i et kosmetisk produkt, er det ifølge regulativet lovligt at sælge, da der ikke er chance for at glitteren kommer til at være i løs form og derfor ikke er en miljørisiko som glitter i løs form.

Chrome Powder og Pearl Powder:

Vores powders er silikonebaseret og er derfor helt i orden at sælge i EU ifølge regulativet og i forhold til et miljømæssigt synspunkt.

Glitter i forskellige faconer (Hjerter, stjerner osv.):

Glitter der er mindre end 5mm er forbudt ifølge regulavet, men når man har plastikstykker der er specifikt udformet anses de for artikler, og derfor ikke som “løst glitter”. Vores eksterne kemi-konsulenter, der løbende opdaterer os på reglerne, holder øje med yderligere regulativer på dette område, som bør komme i december 2023. Vi holder naturligvis opdaterede på dette, og retter ind efter reglerne, så snart de bliver præciseret.

Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du være mere end velkommen til at høre vores kundeservice, og vi vil med glæde besvare hvis du skulle have yderligere spørgsmål.