Trimethylolpropane Triacrylate: En potentiel kræftrisiko i neglelak

Anden nyttig viden
Trimethylolpropane Triacrylate: En potentiel kræftrisiko i neglelak - Nailster Denmark

Væsentlige forskelle mellem TMPTA og PEG-15 TMPTA

Hos Nailster prioriterer vi brugen af sikre og ansvarlige ingredienser i vores neglelak. Dette fokus er blevet yderligere relevant med EU's nye reguleringer fra 1. december 2023 om brugen af Trimethylolpropane Triacrylate (TMPTA).

Den almindelige TMPTA er blevet forbudt i kosmetiske produkter fra 1. DecemberTMPTA bruges i en række kosmetiske produkter og andre negle-produkter, men bruges ikke hos Nailsters produkter. Du kan altså trygt handle hos Nailster. 

TMPTA, som nu er klassificeret som et klasse 2 kræftfremkaldende stof, adskiller sig markant fra den variant, vi bruger: PEG-15 Trimethylolpropane Triacrylate (CAS-nummer 28961-43-5).

Selvom de deler en del af deres navn, er de to kemiske forbindelser fundamentalt forskellige. PEG-15 varianten er en polyethylenglykol-afledt version af TMPTA, hvilket ændrer dens egenskaber og sikkerhedsprofil dramatisk. Denne forskel er afgørende, da den gør PEG-15 TMPTA til en langt mere sikker ingrediens til brug i kosmetiske produkter som neglelak.

Vælg forsigtigt: Ikke alt neglelak er ens

Det er vigtigt for forbrugerne at være bevidste om, hvilke ingredienser der findes i deres kosmetiske produkter. I lyset af EU's nye reguleringer er det blevet endnu mere afgørende at tjekke, om en neglelak indeholder "trimethylolpropane triacrylate" (TMPTA) eller den sikrere "PEG-15 trimethylolpropane triacrylate". Ikke alle mærker er overgået til brugen af PEG-15 TMPTA, så vi opfordrer vores kunder til at være opmærksomme og tjekke ingredienslisterne nøje hvis de handler hos andre brands.

Nailsters engagement i sikkerhed

Hos Nailster sikrer vi overholdelse af EU-lovgivningen ved at gennemgå alle ingredienslister med uafhængige tredjeparter. Denne tilgang sikrer, at vores neglelak ikke kun er smuk, men også sikker. Ved at vælge Nailster kan du være sikker på at få produkter, hvis sikkerhed er verificeret eksternt.