Guide: Sådan lægger du perfekt neglelak

Guides
Guide: Sådan lægger du perfekt neglelak - Nailster Denmark

Elsker du også at have smukke, farvestrålende negle? Vil du gerne blive en haj til at lav selv gele negle, der fylder neglen perfekt ud, og som samtidig holder længe? Så er du landet det helt rigtige sted. Her på siden får du nemlig en guide til, hvordan du lægger perfekt neglelak og gellak. Efter at have læst den, vil du egenhændigt kunne lægge neglelak, der er intet mindre end en professionel værdig. 

God læselyst – og held og lykke med negleeventyret. 

 

Afrens altid dine negle, inden du lægger neglelak 

Inden du går i gang med at påføre din neglelak, er det en god idé at afrense neglene med en neglelakfjerner. Der må under ingen omstændigheder være neglelaksrester tilbage, og dette sørger neglelakfjerneren naturligvis for, at der ikke er. Derudover fjerner den fedt og snavs, hvilket er med til at sikre, at du får et godt, jævnt og holdbart resultat. 

Sørg for at vælge en skånsom neglelakfjerner, så dine negler ikke tørrer alt for meget ud. Er der ikke neglelak, der skal fjernes, kan du også finde andre former for renseprodukter til neglene, som blot sørger for at fjerne snavs og fedt. 

 

Skub dine neglebånd tilbage og fil dine negle 

Det næste step er at skubbe neglebåndene tilbage og file neglene let. Dine negle kan være en smule flossede – særligt ude i spidsen – uden, at du kan se det. Derfor er det fornuftigt at give dem lidt kærlighed med en neglefil, inden du går i gang med at lægge neglelak. Derved mindsker du risikoen for ujævnheder i neglelakken. 

Dine neglebånd skal desuden skubbes tilbage, og er der overflødig hud, skal dette fjernes. Brug for eksempel en lille rosenpind og en neglesaks til formålet.  

 

Læg altid en base coat, inden du lægger neglelak eller gellak  

Inden du påfører selve neglelakken, bør du altid, altid, altid lægge en base coat. Denne er med til at sørge for, at dine negle ikke bliver misfarvede af neglelakken. Særligt hvis du har at gøre med mørkere nuancer, kan du risikere, at dine negle bliver misfarvede af lakken, og det vil du naturligvis gerne undgå. 

Ud over at base coaten sørger for, at dine negle ikke bliver misfarvede, gælder det også, at denne er med til at sikre et langtidsholdbart resultat. Den hjælper neglelakken med at hæfte og gør derfor, at din neglelak holder længere, når først den er lagt på. Du kan med fordel benytte en base coat fra samme brand som din neglelak. Så er du sikker på, den er udviklet til at fungere godt sammen med den specifikke neglelak. 

Når du lægger base coaten på, er det smart at starte med at lægge en smule af den ved den yderste tip af neglen for at lave en forsegling af neglelakken. Herefter lægger du på resten af neglen i tre strøg – først på midten og derefter i siderne. 

 

Den spændende del: Sådan lægger du neglelakken perfekt på 

hvordan laver man gele negle? Hvordan påføres det, så man får det flotte resultat, man går og drømmer om. Vi gør opmærksom på, at denne del gælder både påføring af gellak samt neglelak. Nu er vi kommet til den allermest spændende del; selve neglelakken. Når du har udvalgt dig en smuk nuance, er du klar til at gå videre med projektet. Sørg for, at din base coat er tørret ind, inden du begynder at lægge din neglelak på. 

Ligesom med base coaten gælder det også for selve neglelakken, at det er en god idé at starte med at lægge en lillebitte, tynd kant af neglelak langs negletippen. Denne kant fungerer som forsegling. Herefter skal resten af neglen fyldes ud. 

Start med at tørre den ene side af penslen af på glassets inderside. Herefter placerer du den side af penslen med neglelak på lige på midt på neglen. Skub nu først penslen op imod neglebåndet, og træk den derefter ud mod tippen af neglen. På denne måde får du neglelak langs hele midterdelen af din negl, men den flyder ikke ud langs neglebåndet. Når dette er gjort, skal du have neglelak på siderne af neglen. Dette klares nemt ved at føre penslen i ét langt strøg ned langs henholdsvis højre og venstre side af neglen. 

Når du har gjort ovennævnte, skulle hele din negl gerne være dækket af neglelak. Der er lak helt ned til neglebåndet, men den er ikke flydt ud. Derudover har du neglelak over hele midterdelen og siderne af neglen samt, naturligvis, ud til tippen. Ved tippen er der en lille forsegling, som sørger for, at lakken ligger lige akkurat, som den skal. 

 

Den perfekte neglelak lægges altid i flere lag 

Uanset hvor dækkende din neglelak end måtte være, bør du altid lægge minimum to lag neglelak. På den måde sikrer du dig, at neglelakken holder sig flot i lang tid. For nogle neglelakker kan det være nødvendigt endda at lægge tre lag, så prøv dig frem, og se, hvad der fungerer bedst for dig og den specifikke neglelak, du arbejder med.  

Netop fordi der bliver lagt flere lag neglelak, gør det ikke så meget, hvis ikke det første lag er helt perfekt. Skulle der være småsteder, hvor lakken ikke dækker fuldkommen, bliver der rettet op på dette, når du lægger det andet lag neglelak på. 

Du bør altid lade neglelakken tørre helt imellem hvert lag. Nogle neglakker kan godt lægges i flere lag i træk uden, at det øger tørretiden, men har du at gøre med en ældre neglelak eller en lak, der i forvejen er meget tyktflydende, kan det være risikabelt at lægge flere lag, uden at lade dem tørre. I værste fald risikerer du, at neglelakken aldrig rigtig tørrer ind, og derfor er vores anbefaling, at du sørger for at være på den sikre side ved at lade hvert lag tørre helt, inden det næste påføres. 

 

Læg altid en top coat som det sidste step på vejen til perfekt neglelak

Du bør altid slutte dit negleeventyr af ved at lægge en top coat oven på din neglelak. Denne tilfører lidt ekstra shine til dine negle, og derudover er den med til at sikre, at neglelakken holder længe. Top coaten indkapsler neglelakken, hvorved den bliver gjort mere modstandsdygtig over for udefrakommende ting som vand og sæbe, som ellers kan være hårdt ved neglelakken. 

Igen gælder det, at du med fordel kan vælge en top coat fra samme mærke, som din neglelak. 

 

Hvordan lægger jeg den perfekte neglelak, som faktisk holder? 

Følger du denne guide, vil du opleve at få fine negle med neglelak, der faktisk kan holde. Dog skal du altid huske på, at holdbarheden af din neglelak afhænger af kvaliteten af base coat, neglelak og top coat samt af, hvad din neglelak bliver udsat for, når den er lagt. For eksempel vil du typisk opleve, at din neglelak hurtigere falder af, hvis du udfører meget manuelt arbejde eller ofte vasker hænder. 

Vil du være sikker på at få neglelak, der holder længe – uanset, hvad du foretager dig? Så skal du overveje at skifte den almindelige neglelak ud med gellak fra Nailster. Vores gellak holder i to-tre uger, og når først den er påført og er tørret, behøver du ikke frygte for, at den begynder at skalle af eller krakelere. Du kan komme godt i gang med gellak ved at købe et af vores startersæt.

Hvordan laver man gele negle? Se, det spørgsmål burde du kunne svare lyn hurtig på efter at have læst blog indlægget. Du skulle gerne være blevet endnu klogere på, lav selv gele negle, dets virkning samt en bedre forståelse af, hvor fantastisk et produkt, det er. Vi håber, at I har nydt at læse blog indlægget!