Neglelaks tørretid: Hvor længe skal neglelak tørre?

Anden nyttig viden
Neglelaks tørretid: Hvor længe skal neglelak tørre? - Nailster Denmark

Der er få ting, der er mere frustrerende, end at få hakker og mærker i ens neglelak, fordi den alligevel ikke lige var helt tør. Det kan dog være svært at vide, hvor meget tålmodighed, man egentlig skal væbne sig med, når man skal vente på, at ens neglelak tørrer. 

 

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på neglelaks tørretid, og om der er noget, du selv kan gøre for at sikre, at din neglelak tørrer hurtigst muligt. 

 

God læselyst – og god fornøjelse med negleprojektet! 

 

Hvor hurtigt tørrer neglelak? 

Det er desværre ikke muligt at komme med et endegyldigt svar på, hvor hurtigt neglelak tørrer. Tørretiden afhænger ganske enkelt af, hvilken konkret neglelak, der er tale om. Nogle brands bryster sig af at have udviklet neglelakker, der tørrer ekstrahurtigt, men det kan fortsat være svært at fastslå den præcise tørretid. En tommelfingerregel er, at neglelak typisk skal tørre cirka tre minutter, men før du kan vide dig sikker på noget, er du nødt til slet og ret at teste det af.  

 

Neglelaks tørretid hænger sammen med lakkens kemiske sammensætning, og derudover kan det have indflydelse på tørretiden, hvordan neglelakken har været opbevaret. Det gælder desuden, at jo ældre din neglelak er, des længere tid vil den som regel tage om at tørre. Er der tale om en meget tyktflydendeneglelak, vil den desuden typisk have en længere tørretid end en mere flydende én af slagsen. 

 

Vil du have din neglelak til at tørre hurtigst muligt, skal du altså sørge for ikke at arbejde med en alt for gammel eller tyktflydende neglelak. Derudover hjælper korrekt opbevaring af din neglelak på tørretiden. 

 

Hvordan tørrer neglelak hurtigt? 

Hvis du gerne vil have din neglelak til at tørre hurtigt, er der en række husråd, du kan prøve af. Desuden er det i forhold til tørretiden vigtigt at huske på, at det er langt bedre at lægge to eller tre tynde lag neglelak, som hver især får lov at tørre helt, inden det næste lægges på, end det er at lægge ét tykt lag neglelak. 

 

Skal din neglelaks tørretid minimeres, kan du forsøge dig med at komme hænderne i isvand, når neglelakken er påført. Den lave temperatur gør, at neglelakken tørrer hurtigere, så inden du lægger neglelakken på, kan du passende gøre en skål med isvand klar. Når lakken er påført, kommer du hænderne ned i vandet og lader dem blive her et par minutter. Herefter burde neglelakken være helt tør. 

 

Lyder det lige voldsomt nok for dig at skulle have hænderne i isvand? Så kan du i stedet forsøge dig med at tørre neglelakken med din hårtørrer. Sørg for at indstille den på den lavest mulige temperatur, så du tørrer neglene med kold luft. Varm luft vil typisk have modsatte virkning på dine negle og faktisk gøre, at neglelakkens tørretid forøges. 

 

Sidst, men ikke mindst, er der mange, der har gode erfaringer med at kombinere neglelak med negleolie. Påføres der en smule olie efter, at neglelakken er lagt på, vil neglelakkens tørretid typisk minimeres betydeligt. 

 

Selv med alle disse gode husråd gælder det, i forbindelse med neglelaks tørretid, om at være tålmodig. Der er ikke meget, der er værre end neglelak, der ikke er blevet ordentligt tørt og derfor hurtigt bliver grimt, og derfor skal du også sørge for at lade din neglelak tørre helt, inden du fortsætter med dagens gøremål. 

 

Kan jeg få glæde af en neglelaktørremaskine? 

Du kan finde diverse former for neglelakstørremaskiner på markedet den dag i dag. De kan efter sigende sørge for, at din neglelak tørrer hurtigere. For de fleste tørremaskiner til neglelak gælder det imidlertid, at de dybest set bare puster luft på dine negle. Har du en hårtørrer derhjemme, vil du altså kunne opnå det samme resultat med en sådan, som du kan med en neglelaktørremaskine. Sagen er en helt anden, når der er tale om gellak, hvilket vi vender tilbage til senere. 

 

I en skønhedssalon giver det naturligvis særdeles god mening at investere i tørremaskiner til også almindelig neglelak. Det skyldes, at det her gerne skal gå hurtigt med behandlingen, og at det ser væsentligt mere professionelt ud at have reelle neglelakstørremaskiner end at tørre neglene med eksempelvis en hårtørrer – eller lade kunderne sidde længe og vente. 

 

Lægger du ofte selv almindelig neglelak, kan du naturligvis overveje at investere i en neglelakstørremaskine, men ellers kan du også prøve kræfter med nogle af de husråd, vi gennemgik tidligere, og se, om de kan sørge for, at din neglelak tørrer hurtigere. 

 

Gelneglelaks tørretid – hvor længe skal gellak tørre? 

Det tager under to minutter for gellak fra Nailster at tørre helt. For at gellak kan tørre, gælder det, at du skal hav fat i en LED/UV-neglelaktørrer. Gellak kan ganske enkelt ikke lufttørre, og arbejder du med denne type neglelak, er det derfor også helt nødvendigt at investere i en neglelakstørremaskine med UV/LED. 

Gellak kan simpelt beskrives som neglelak blandet med gele, og denne type lak er ikke skabt til at kunne lufttørre. Du kan derfor heller ikke fremskynde tørreprocessen ved gellak ved hjælp af de tidligere nævnte husråd, men må derimod blot vente på, at LED/UV-neglelaktørreren har udført sit arbejde. 

 

Heldigvis går det særdeles hurtigt, fra en gellak er påført, til neglene er fuldkommen tørre. Som regel vil du blot skulle have dine negle i tørremaskinen i 30-60 sekunder og altså maksimalt i to minutter. Herefter er lakken fuldkommen tør, og du kan således roligt gå ud i verdenen uden frygt for, at der kommer grimme hakker eller ridser i din neglelak. 

 

Netop den korte tørretid er en af de helt store fordele ved gellak. Desuden er det en enorm fordel, at gellak holder meget, meget bedre, end almindelig neglelak gør. Med gellak fra Nailster kan du forvente at have flotte, farverige negle i to-tre uger efter påføring. 

Er du træt af neglelak, der tørrer langsomt og holder dårligt? Så bør du prøve kræfter med gellak fra Nailster. Vil du komme godt i gang, kan du med fordel købe et af vores startersæt, som indeholder alt, hvad du har brug for, for at kunne påbegynde dit nye negleeventyr – herunder vores LED/UV-neglelaktørrer. 

Husk, at selve gellakken ikke følger med i startersættene. Til gengæld kan du finde alle de mange smukke nuancer lige her.