Hvordan fjerner man gellak selv? Få svar her

Guides
Hvordan fjerner man gellak selv? Få svar her

Har du også en forkærlighed for flotte og præsentable negle? Så er du ikke den eneste. Med gellak kan du i salonen eller derhjemme skabe flotte og holdbare negle med en perfekt finish, som holder i op til 2-3 uger. Men er det nemt at fjern gellak, når udgroningen vokser, eller du blot får lyst til en ny farve eller design på dine negle? Det er det helt store spørgsmål! Men vi ønsker ikke, det skal stoppe jer i at springe ud i negle universet. Vi kommer til at guide dig igennem denne blog, så du ved, hvordan du nemt og sikkert kan fjerne gellak. 

Ja, så kan du vælge at få det fjernet hos en professionel neglesalon, men det vil du typisk skulle betale for, hvis du ikke får lavet nye negle i samme omgang. Heldigvis kan du også sagtens fjerne det selv. Du skal bare vide, hvordan du helt præcist skal gøre, så du ikke risikerer at ødelægge dine negle. Gellak er nemlig ikke en almindelig neglelak, men derimod en særlig ultra-holdbar neglelak, som bliver hærdet under en LED-lampe, hvilket gør, at den holder rigtigt godt. Derfor vil du ikke få stor succes med at fjerne den med almindelig neglelakfjerner.  

Bliv klogere på, hvordan du selv skånsomt og effektivt kan fjerne gellak i dette blogindlæg. Vi guider dig igennem processen trin for trin, så du bliver klædt ordentligt på til at fjerne gellak derhjemme.

 

Hvorfor kan gellak ikke fjernes med almindelig neglelakfjerner?

Som skrevet indledningsvist, kommer du ikke særligt langt med vatrondeller og almindelig neglelakfjerner. Måske har du allerede forsøgt at give dig i kast med det og opdaget, at det ikke rigtigt fører nogen steder. Hvorfor? Jo, gellak er en neglelak, som er blandet med gele. Det betyder, at den ikke kan lufttørre, som almindelige neglelakker. Du skal i stedet hærde den ved brug af en UV- og/eller LED-lampe.

Dét, der gør gellak til en sand vinder i manges øjne, er netop, at den ikke skal tørre særligt længe, og at den er ekstrem holdbar. Når først din gellak er hærdet, så er den tør, og du skal derfor ikke bekymre dig for at få hakker eller ridser i lakken, blot fordi du måske har rørt ved noget, inden den var helt tør. Det er et scenarie, som flere kender med almindelige neglelakker… Ikke sandt?

Derudover holder den også længere end almindelige neglelakker, typisk op til 2-3 uger, og af den grund kan vi vist roligt fastslå, at den kræver en anden teknik og neglelakfjerner, når du skal fjerne din gellak.

Hvordan fjerner man gellak? Og hvilke redskaber skal man bruge?

Er du også i tvivl om, hvordan man får gellack af? Èt af de første skridt på vejen mod succesfuld fjernelse af gellak er at have det helt rette tilbehør i beauty-skabet. Den mest almindelige metode til at fjerne gellak er ved at hjælp af ”soak off”-fremgangsmåden, hvor lakken blødgøres og opløses i en neglelakfjerner skabt specifikt til at fjerne gellak.  

Du skal bruge følgende ting: 

 • En gellak-remover (lavet specifikt til fjernelse af gellak)

 • Fnugfri wipes

 • Folie eller sølvpapir

 • Negleklips

 • Neglebåndsskubber eller rosenpind

Du kan finde alt, du har brug for og mere, i Nailsters aftagningskit, som indeholder alt, hvad du behøver for at komme i gang med aftagning af gellak derhjemme.

Sådan fjerner du din gellak trin for trin: 

Fil forsigtigt i overfladen af din gellak, så neglelakfjerneren nemmere kan trænge ind i neglelakken og løsne den. Vi fraråder, at du sliber din gellak af, da du derved risikerer at skade dine negle. 

 1. Væd herefter de fnugfri wipes i gellak-remover og placer en wipe om hver negl. 

 2. Pak efterfølgende neglen og fingerspidsen ind i enten folie eller sølvpapir.*

 3. Påfør negleklips på hver finger, som slutter folien eller sølvpapiret tæt og fast, så gellak-removeren får de bedste arbejdsforhold. 

 4. Lad det sidde på i 20-30 minutter, alt efter hvor godt din gellak sidder fast. Hvis du har benyttet en glitter-gellak, påført mange lag eller haft gellak på neglene i flere uger, så anbefaler vi, du lader den sidde i 30-50 minutter.

 5. Fjern folie/sølvpapir og wipes og skub forsigtigt lakken af neglene med din rosenpind eller neglebåndsskubber. Gellakken skal gerne kunne skubbes let af. Hvis ikke, så kræver det mere acetone og tid, og i så fald skal du begynde processen forfra.

OBS! Du skal ikke skubbe og skrabe lakken af med vold. Lakken skal være løsnet, før du begynder at skrabe den af.

*Det kan være lidt tricky i starten og tage lidt længere tid, hvis du ikke har prøvet det før. Når først du har fanget teknikken, vil det dog blive nemmere fremadrettet. 

Vi har samlet 3 forskellige aftagningsmetoder i vores aftagningskit, så du nemt og billigt kan komme i gang med aftagning af din gellak derhjemme. Du kan med aftagningskittet nemt finde præcis den metode, du foretrækker.

 

Hvad gør jeg, hvis min gellak sidder rigtig godt fast?

Du kan sagtens opleve, at din gellak sidder rigtig godt fast – og her lægger vi virkelig tryk på rigtig. Det gælder især, hvis du har lagt mange lag af lakkerne, eller hvis du har benyttet en glitter-gellak. Skulle det være scenariet, kan du enten lade ”soak off”-metoden sidde på neglene i længere tid, eller du kan overveje følgende alternativ.

 • Hæld gellak-remover op i en lille skål eller kop og sæt fingrene i blød i det i omkring 10-20 minutter. Efter nogle minutter skal du gerne langsomt se, at lakken begynder at løsne sig. Når den gør det på samtlige negle, så er det tid til at tage fingrene op af badet og forsøge at skubbe gellakken af. 


Denne metode er ikke just rar for huden, og derfor bør du ikke bruge den hver gang, du skal fjerne gellak. Du skal samtidigt også mærke efter, når du har dine fingre nede i badet. Hvis det begynder at svie eller gøre meget ondt, bør du stoppe processen.  

Se videoe-guiden nedenfor, som viser aftagning med vores Soak-off clips.

Pleje er alfa og omega

Der skal ikke herske tvivl om, at aftagning af gellak er hård ved dine negle og neglebånd. Gellak-removeren fjerner nemlig ikke blot lakken, men derimod også fugt og olie. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at pleje negle og neglebånd efterfølgende med en plejende neglebåndsolie. En neglebåndsolie sikrer, at fugtbalancen og olierne genoprettes, så dine negle ikke spalter og knækker efter, du har fjernet din gellak. Find med fordel en neglebåndsolie, der trækker hurtigt ned i neglen, og som ikke fedter dine hænder.  

Generelt bør neglebåndsolie og håndcreme være en fast del af din neglerutine – både efter du fjerner gellak, og mens du har gellak på. Vi anbefaler, at du hver anden dag sørger for at give dine negle neglebåndsolie, så du modvirker flossede negle og trælse neglerødder, der løsner sig og bliver smertefulde.