Guide til neglelakopbevaringen – alt, hvad du skal vide

Anden nyttig viden
Guide til neglelakopbevaringen – alt, hvad du skal vide - Nailster Denmark

Du vil naturligvis gerne have, at din neglelak holder så længe som overhovedet muligt. Du vil desuden gerne have et smukt og ensartet resultat, når du påfører din neglelak, og af disse to grunde bør du være særdeles påpasselig med, hvordan du opbevarer dine neglelakker. 

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på opbevaring af neglelak og, naturligvis, gellak. Efter at have læst indlægget vil du være fuldkommen skarp på, hvordan forskellige typer neglelak bør opbevares – og ikke mindst, hvordan de ikke bør opbevares. 

God fornøjelse! 

Skal neglelak opbevares i køleskab? 

Nej, det er en udbredt misforståelse, at man bør opbevare sine neglelakker i køleskabet. Misforståelsen bunder i, at neglelak har godt af at blive opbevaret mørkt og køligt, hvorfor mange finder det nærliggende at lægge neglelakkerne i køleskabet. Det gælder imidlertid, at der kan opstå kondens, når en neglelak ligger i køleskabet, og det kan fører til, at der dannes fugt og luftbobler i neglelakken. Begge dele resulterer i et ujævnt resultat, når neglelakken påføres. 

En neglelak bør altså ikke opbevares i køleskabet, men det ér sandt, at en sådan bør ligge mørkt og køligt. Har du for eksempel mulighed for at opbevare dine neglelakker i et skab i et køligt bryggers eller i et isoleret haveskur eller lignende, vil det være den helt ideelle opbevaringsløsning. Alternativt kan du for eksempel lægge dem i en kasse i bunden af et tøjskab, hvor der måske er lidt køligere grundet kulde fra gulvet. 

Hvad der er den mest hensigtsmæssige løsning, afhænger ganske enkelt af, hvordan din bolig er indrettet. Det gælder altså om at tænke kreativt og finde frem til en opbevaringsplads, der er kølig, men ikke decideret kold, og hvor dine neglelakker kan ligge og putte sig i mørket.

Hvordan bør gellak opbevares? 

Gellak er – som bekendt – en særlig form for neglelak. For denne type neglelak gælder der imidlertid nogle andre ”regler” i forhold til opbevaring, end der gør for almindelige neglelak. Det gælder nemlig for gellak, at det skal opbevares ved stuetemperatur for at give det bedst mulige resultat. Du bør altså for alt i verdenen ikke lade gellak ligge i et skur eller bryggers, men derimod gerne i soveværelset eller stuen. 

Har en gellak været opbevaret ved enten for høj eller for lav temperatur, kan det blandt andet føre til, at lakken får en tykkere konsistens, som gør, at den bliver svær at lægge ensartet på neglene. Derfor er det særdeles vigtigt, at du sørger for at opbevare din gellak fra Nailster ved den rette temperatur. 

En gellak kan godt klare små temperatursvingninger, men det mest optimal er, at en sådan bliver opbevaret ved en jævn stuetemperatur. Derfor er stuen eller soveværelset som regel det bedste opbevaringssted til gellak. 

Ingen neglelak eller gellak har godt af sollys 

Det gælder for alle typer neglelak, at de bør holdes ude af sollyset. Hvad end der er tale om en ganske almindelig neglelak eller en gellak, skal du sikre dig, at den ikke bliver udsat for solstråler, hvis du vil have den til at holde længe og give dig det ønskede resultat. 

Bliver en neglelak – herunder en gellak – udsat for sollys, kan det føre til ændringer i farven af lakken. Derudover kan du risikere, at din gellak hærder, hvis den bliver eksponeret for sollys. 

Selvom det kan se fint ud at lade neglelakkerne pynte på en hylde i for eksempel soveværelset, er dette altså ikke en optimal løsning. Om der er tale om almindelig neglelak eller gellak, har lakken bedst af at blive opbevaret et mørkt sted, så brug hellere noget andet end dine neglelakker til at pynte i hjemmet. 

Kan jeg opbevare neglelak på badeværelset? 

Det er ikke anbefalelsesværdigt at opbevare neglelakker eller gellakker på et badeværelse. Der bliver ofte temmelig varmt på et badeværelse, og det har hverken gellak eller almindelige neglelak godt af. Derfor gør du klogt i at opbevare neglelakken i et andet rum i boligen, som har en mere jævn stuetemperatur. 

Som vi allerede har nævnt, er den optimale neglelakopbevaring et sted, der er både mørkt og køligt, imens en gellak gerne skal opbevares mørkt, men ved stuetemperatur. Du kan altså for eksempel opbevare dine gellaker i et skab i soveværelset, imens dine neglelakker – som nævnt tidligere – med fordel kan finde vej til et bryggers eller skur. 

Køkkenet er muligvis i forvejen ikke det mest oplagte valg til neglelakopbevaringen, men alligevel vil vi lige nævne, at det gælder for køkkener akkurat som for badeværelser; der bliver ofte varmere end stuetemperatur, og derfor er dette rum heller ikke rent temperaturmæssigt det bedste sted til opbevaring af neglelakker. 

Hvilken temperatur skal neglelak have, når det påføres? 

Både almindelig neglelak og gellak skal gerne være stuevarm, når den påføres. Det bør være nemt nok at sikre, når du arbejder med gellak – såfremt du opbevarer dem korrekt, selvfølgelig. Er der derimod tale om almindelige neglelak, der har været opbevaret køligt, bør du give lakken tid til at blive opvarmet til stuetemperatur, inden du begynder at lægge den på. 

Er neglelakken for kold, når den pålægges, kan du risikere, at resultatet bliver ujævnt. Når neglelakken har stuetemperatur, flyder den desuden bedre ud, og det bliver således nemmere at lægge jævne, tynde lag af neglelakken. Sørg derfor for at give din neglelak lidt tid til at blive opvarmet, inden du lægger den på. Sørg desuden for at ryste flasken godt inden påføring, så du er sikker på, at alle ingredienserne i lakken er godt blandet sammen. 

Den mest hensigtsmæssige opbevaring af neglelak 

Efter at have læst dette blogindlæg har du forhåbentlig fuldkommen styr på neglelakopbevaringen. Ellers får du her en kort opsummering, så du er helt skarp på, hvordan neglelak og gellak skal opbevares derhjemme: 

Almindelig neglelak skal opbevares køligt og mørkt. Der skal ikke være decideret koldt, og blandt andet derfor er køleskabet heller ikke det oplagte valg til opbevaring af neglelak. Har du mulighed for at placere dine neglelakker i et køligt bryggers, er det helt perfekt. Inden påføring skal neglelakken dog opvarmes til stuetemperatur. 

Gellak skal opbevares ved stuetemperatur og har ikke godt af hverken for høje eller lave temperauter. Desuden gælder det for både almindelig neglelak og gellak, at de skal holdes ude af sollys, hvis de skal bevare deres oprindelige farve og fortsat være nemme at arbejde med. 

Gellak fra Nailster er nem at påføre og giver et smukt, langtidsholdbart resultat. Du kan med fordel tage et kig på de mange smukke farvenuancer her.