Hvad er forskellen på gellak og shellac?

Gel polish Guides
Hvad er forskellen på gellak og shellac? - Nailster Denmark

Gellak og shellac er to forskellige produkter, der bruges til at give neglene en holdbar og glansfuld overflade. Forskellen mellem de to produkter ligger primært i deres kemiske sammensætning og oprindelse.

Gellak er en type neglelak, der hærder under UV- eller LED-lys. Denne type neglelak er lavet af en blanding af gel og traditionel neglelak. Gellakken kan holdes på neglene i op til to uger og er kendt for at have en skinnende overflade.

Shellac, på den anden side, er et mærke af neglelak, der indeholder en blanding af gel og traditionel neglelak. Denne type neglelak hærder også under UV- eller LED-lys og kan holde i op til to uger. Shellac er kendt for sin holdbarhed og høje glans.

I praksis bruger mange mennesker ordene "gellak" og "shellac" udskifteligt, og der er ikke nødvendigvis nogen betydelig forskel i de to produkters ydeevne eller holdbarhed. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at "shellac" refererer til et specifikt mærke af neglelak, mens "gellak" er en mere generel betegnelse for enhver neglelak, der hærder under UV- eller LED-lys.