9 fejl, du begår med dine negle

Anden nyttig viden
9 fejl, du begår med dine negle - Nailster Denmark

Vi ved det godt. At finde ud af, hvordan du bedst muligt plejer og behandler dine negle, kan være sværere at finde rundt i end Amazonas jungle. Derfor oplever vi også, at mange kommer til at begå de samme klassiske fejl i jagten på smukke og velplejede hænder og negle. Vi vil gerne hjælpe dig med at undgå netop disse. Derfor guider vi dig i dette indlæg igennem de klassiske brølere, som mange begår med deres negle, samt hvordan du undgår dem.

 

Du glemmer at rense neglen ordentligt, inden du lægger neglelak

 

Den første fejl er en, som rigtig mange af os begår. Mange glemmer nemlig at rense og dermed klargøre deres negle ordentligt, inden de lægger neglelak. Har du neglelak på i forvejen, giver det selvfølgelig sig selv, at du renser neglene fri for gammel lak, inden du giver dig i kast med nyt. Men mangler glemmer, at selvom deres negle synes rene og klar til en omgang lak, skal de faktisk også renses først. 

 

Det skyldes, at der ofte sidder naturlige olier på dine negle, som regel overført fra huden på dine fingre. Denne olie kan gøre det svært for dine neglelak at hæfte sig fast på neglen, og det kan nedsætte holdbarheden af din neglelak. Derfor anbefaler vi, at du renser dine negle grundigt inden du går i gang med at lægge din neglelak. Dertil kan du med fordel bruge Nailster Cleanser Plus eller Nailster Polish Remover.

 

Du klipper dine neglebånd i stedet for at skubbe dem

 

Mange af os tror fejlagtigt, at vores neglebånd ikke må være der. Men faktisk er de skabt til at danne en beskyttende barriere mellem neglen og din hud, og det er denne barrierer, der skal holde bakterierne væk fra huden. Når du ivrigt klipper din neglebånd væk, ødelægger du denne barriere. 

 

Derfor anbefaler vi, at du i stedet bruger en Nailster-neglebåndsskubber til forsigtigt at skubbe neglebåndene tilbage. Et ekstra tip er, at du gør det lige efter, at du har været i bad, da huden her er mere blød og medgørlig. Brug kun neglebåndsklipperen, hvis dine neglebånd sidder løst på neglepladen. Pas altid på med ikke at klippe i levende væv, da det netop kan føre til infektioner og sår på neglene. 

 

Du lægger ikke base coat under din farvede neglelak

 

Nogle gange trænger neglene bare til en ordentlig overhaling, og hvis ikke man tager sig god tid til at ordne dem, kan man godt komme til at glemme et vigtigt skridt i processen – nemlig din base coat. En base coat skal altid på som det første lag lak. Den sikrer nemlig, at dine negle ikke bliver misfarvede af din farvede neglelak. En ekstra bonus er, at den forlænger neglelakkens holdbarhed. Uanset hvor travlt du har, bør du derfor aldrig glemme at lægge en god base coat på neglen.  

 

Du bruger for meget lak ad gangen

 

Det med mængden af neglelak, hvordan er det nu lige det er? Svaret er: Less is more. Det kan være super fristende at lægge én tykt lag neglelak i stedet for to tyndere lag. Det er dog ikke særligt smart. Et tykt lag neglelak gør nemlig sjældent noget godt for det endelige resultat. For det første fordi et tykt lag neglelak tager meget længere tid om at tørre, og det vil ofte resultere i, at neglelakken får hakker og kommer til at se ujævn ud. 

 

Derfor bør du kun have akkurat nok neglelak på din pensel til at dække neglen, og læg altid to lag neglelak med denne mængde. Når vi anbefaler dig at lægge to lag neglelak, er det ikke kun for at sikre en helt dækkende effekt. Det er også for at sikre, at de neglelak holder i længere tid. Det er dog utroligt vigtigt, at du lader neglelakken tørre fuldstændigt mellem hvert lag, da du ellers risikerer, at din neglelak pludseligt kan tage meget lang tid om at tørre igennem alle lag.

 

Du glemmer at forsegle dine negle på spidsen

 

At lægge neglelak er ikke altid så let, som det lyder. Mange ved for eksempel ikke, at det faktisk er en rigtig god idé at lægge en tynd kant af neglelak langs negletippen, inden du lægger neglelak på resten af neglen. Det lyder måske lidt underligt, men faktisk er det med til at forsegle neglelakken, når du laver denne lille kant. Derfor kan du med fordel lave denne kant både med din farvede neglelak og med din top coat. Dette er blot endnu et tip til at forlænge neglelakkens holdbarhed på neglen, og hvem vil ikke gerne have det. 

 

Du lader ikke din neglelak tørre ordentligt

 

Vi har egentligt allerede sagt det, men lad os lige slå det fast med sin egen overskrift: Du skal lade din neglelak tørre ordentligt mellem lagene. Selvom det kan være fristende lige at lægge to lag efter hinanden og så afsted, gør det altså bare ikke noget godt for lakkens udseende. Når neglelakken ikke får lov at tørre ordentligt mellem hvert lag, kan det hurtigt komme til at tage meget længere tid, før den så rent faktisk tørrer i bund. Det gør, at lakken hurtigt får en ridset overflade, hvis ikke du er meget forsigtig, fordi lakken ikke er ordentligt tør. Derfor er det altid en god idé at sætte nok tid af til at lade hvert lag tørre for sig. Du kan for eksempel sagtens se et afsnit af din yndlingsserie mellem hvert lag neglelak.

 

Du bruger en forkert nuance til din hudtone

 

De fleste af os har prøvet at finde en bestemt neglelak, som vi bare er besat af. Omvendt kan nogle neglelakker også se forkert ud på vores hænder, selvom det jo egentligt er vores absolutte yndlingsfarve. Hvis du har prøvet at have den fornemmelse efter at have lagt neglelak, har du nok fået fat i en nuance, som desværre ikke passer til din hudtone. En neglelak bør give et godt modspil til hudtonen på dine hænder, lidt ligesom når vi skal vælge en læbestift. Har du en rødlig hudtone, vil det ofte klæde dig godt med kolde farver som blå eller pink, mens en gylden hudfarve ofte komplementeres med varmere farver som rød eller orange. 

 

Du filer dine negle for voldsomt

 

Når det kommer til den generelle vedligeholdelse af neglene, tyer rigtig mange til den velkendte neglefil. Det er sådan set en rigtig fin idé, da en neglefil kan hjælpe dig med at skabe den smukke negleform, som du går og drømmer om. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke ”saver” hen over dine negle. Når du gør dette, risikerer du nemlig at dine negle flosser, og det gør hverken noget godt for neglenes udseende eller holdbarheden af din neglelak. I stedet anbefaler vi at du filer ude fra kanten af neglen og ind til midten af neglen. Mellem hvert strøg løfter du filen og starter udefra igen. Det gentager du på begge sider af din negl til du har den ønskede længde og form. 

 

Du fugter ikke dine hænder og negle nok

 

Ligesom dit ansigt har brug for fugtighedscreme, har dine hænder og negle også brug for at blive plejet. Derfor bør du gøre håndcreme og neglebåndsolie til en fast del af din skønhedsrutine, især hvis du ønsker smukke negle. En god håndcreme til hænder og negle sikrer, at dine hænder ser smukke og fugtede ud, og at dine negle ikke flosser. Derudover kan du med fordel bruge Nailster Cuticle Oil, som sikrer, at dine neglebånd får alt den fugt og pleje, som de fortjener. Når dine negle har det godt, holder din neglelak også meget længere. Det er win-win.